Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan eTwinning projesi Avrupa'da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir.   eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupalı ortağı etiket alan projeler ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmektedir. 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde, eTwinning faaliyeti kapsamında Kalite Etiketi başvurusu yapılan projelerimiz Avrupa Kalite Etiketi almıştır.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında okulumuzda Canlı Resim Gösterisi düzenlendi. Öğrencilerimiz okul koridorunda hazırlanan özel alanda performanslarını sergilediler.

Ock

Sıfır Atık Eğitim Projesine katkılarımızdan dolayı sertifika aldık.

Ock

Okulumuzda Sıfır Atık Projesi ile ilgili bir çok etkinlik düzenlendi. Öğrencilerimize bu konuyla ilgili videolar izletildi. 8-H ve 6-C sınıfı öğrencileri katkılarıyla pano düzenlendi. 5-F sınıfı öğrencileri görsel çalışmaları hazırladılar.  Yapılan tüm etkinliklerden dolayı sertifika aldık.

Ock

Psikolojik Danışmanımız Şeyma Cura ve Mesleki tanıtım kulübüzden teknoloji tasarım hocamız Muharrem Çoşkun 8. Sınıf öğrencilerimize Milangaz Hacer Demirören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne lise tanıtımı kapsamında gezi düzenlemiştir.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında ortak bir ders saatinde tüm okul olarak okuma saati düzenledik.

Ock

Okulumuz Teknoloji Tasarım öğretmeni Aydanur Yetmiş 7.sınıf öğrencilerine Quick Draw Çizim Oyununu kullanarak grup yarışmaları düzenlemiştir.

Ock

Bu ay Değerler Eğitimi'nde  yardımlaşma ve iş birliği başlığını ele aldık.Bununla sosyal bir varlık olan insanın yaşam sürecinde başkalarına yardım etmenin ne kadar önemli olduğunu, bir insana yardım edip onu mutlu etmenin bireye huzur mutluluk getireceğini ve kişiyi kendisiyle barışık kılacak olan sevgi,saygı ve öz denetim bilincini kazanmasını amaçladık. Öğrencilerin işbirliği, dayanışma ve yardımlaşma çerçevesinde yapmış oldukları resimler panoda sergilenip, sınıflarda konuyla ilgili  videolar izletildi.

Ock

Okulumuzda yürütülen etwinning çalışmaları sonucu aldığımız Etwinnig Okulu logomuz bu yıl da devam etmektedir.

Ock

Okulumuzun Çevre ve İklim Kulübü Enerji Verimliliği Haftası ile ilgili bir çok etkinlik düzenledi.

Ock

Öğrencilerimiz Türkçe dersinde klasik ders anlatış biçimi olan sunuş yoluyla öğrenmeden sıyrılarak, yaparak yaşayarak öğrenme metodu ile dilbilgisi konularını daha keyifli öğreniyorlar.

Ock

Teknoloji ve Tasarım  dersi 8.sınıf tanıtım pazarlama ünitesi marka logo slogan  çalışmaları...

Ock

Körfez Belediyesi'nin düzenlediği kan bağışı etkinliği kapsamında  Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'ni İgsaş Ortaokulu olarak ziyaret ettik. Öğrencilerimiz keyifli vakit geçirirken doğa ile iç içe oldular ve aynı zamanda birçok hayvanı kendi ortamında görme imkanı yakaladılar.

Ara

Sosyal Bilgiler dersimizde Tarihi Yollar konusunu grup çalışmamız ile renklendirdik.  6B ve 6F sınıfı öğrencilerimiz eğlenerek yaptıkları işbirliğine dayalı çalışmaları ile güzel ürünler ortaya çıkardılar ve tarihi ticaret yollarının medeniyetlere nasıl  yön verdiğini öğrendiler.Bu yollar üzerinde kurulmuş kervansarayları daha yakından inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz Anadolu'nun tarihte ticaret alanında  önemli bir merkez olduğunu keşfettiler.

Ara

21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında 7E sınıfı öğrencilerimiz kooperatifçiliğin 7 ilkesinden biri olan "Üyeler tarafından gerçekleştirilen demokratik denetim" kapsamında Kantin Denetleme Komisyonundaki Öğretmenlerimiz Önder Ergön ve Muharrem Coşkun ile birlikte kantin denetlemesine katılmışlardır.